UNIDE nieuwsbrief 03, april 2010
 Bijscholing YOGA en de aspecten van HA en THA.
Indien nodig klik hier voor juiste weergave


Beste leden en belangstellenden,
Dit is de vierde e-nieuwsbrief van UNIDE. Tussen deze en de vorige mailing rust een aardige tijdsspanne. Niet dat universeel denken en de mensen die hiermee bezig zijn op hun lauweren aan het rusten waren, maar er kunnen in dit leven vele zaken passeren die ook de nodige aandacht behoeven. Vandaar!

• Boekbesprekingen
Op de homepage van UNIDE, unide.nl, vind je de rubriek ‘Boeken-goed te weten’. Inmiddels staan daar de boekbesprekingen van ‘De maakbare mens’ door Frans Perquin en ‘Dageraad. Hoe taal de mens maakte’ door Nico Spaans. Zeer lezenswaard!

• Certificaatuitreiking Docente Yoga voor Zwangeren
Op 10 juni a.s. vindt in Tilburg de Certificaatuitreiking plaats van de Unide Yoga voor Zwangeren docenten opleiding die vanaf september 2010 t/m juni 2012 in de Blikopener aldaar wordt gegeven. Weer een nieuwe lichting van deze, al sinds 1986 bestaande specialisatie. De eindscripties zijn thans in de maak.

• Tarotcursus
Een nieuwe Tarotcursus gaat op 28 september a.s. van start. In de yogastudio en –praktijk van Elisabeth Wesseling-Nijman vinden tien avonden plaats, waarop de Tarot vanuit het universeel denken zal worden beschouwd.
De bijbehorende brochure (pdf) kun je hier downloaden. Aanmelden kan via yoga@elisabethwesseling.nl en het zelf te printen formulier bij de brochure.

• Hans Wesseling.nl
Inmiddels zijn er op de website hanswesseling.nl verschenen:
• ‘Esotericus van het Geluid’ een in het tijdschrift Bres gepubliceerd artikel na zijn overlijden;
• ‘Dau Deh Dzjing’ van Lao Tse, een poëtische weergave door Hans Wesseling;
• ‘Tarot’ door Hans;
• ‘Met mij valt te praten’ een radio interview door Karin de Vries met Hans;
• ‘Verschilsdenken…’ een samenvatting van een lezing door Hans Wesseling.
Er zijn nog veel meer plannen. Houd dus de website in de gaten!

• Eastern Thought and the Gita
Gerard D.C. Kuiken, die in de jaren 1962-1973 wekelijks zijn leraar, de yogi en boeddhi priester Saswitha ontmoette, heeft een van hem ontvangen exemplaar van de Bhagavad Gita van de Boeddhi-priester-organisatie (opgericht in 1938) vertaald in het Engels en voorzien van een Sanskrit-Engels vertaling tezamen met een woordenboek dat de volle betekenis geeft van alle Sanskrit woorden in deze tekst.
Het boek vergelijkt de Originele Gita van 209 verzen met de klassieke 700 verzen van de Bhagavad Gita en laat duidelijk de tussenvoegingen en veranderingen in de tijd zien.
Op de website gdckuiken.com klik je op Eastern Thought and the Gita en vind hier een recensie door David Lorimer:Network Review, Journal of the Scientific and Medical Network. No. 107, winter 2011, p.66.
Via dezelfde website kun je doorklikken naar de uitgeverij Lulu alwaar je direct op het boek terecht komt en 50 pagina’s van het boek kunt inzien en het tevens kunt bestellen.

Voorwaar, een aanrader!
De maakbare mens.jpeg
DageraagCover16048.jpg
tarot.jpg
gitaTOGWebcover.jpg